Välkommen till Amon AB

Amon AB startades 1989. Vi utför avfettning av koppar- och rostfria rör för kliniska transporter av olika medium till både industrin och sjukvården. Vi har i huvudsak Norden som vår hemmamarknad. 1989 gjordes rengöringsprocessen i en nedlagd bensinstation med tvätthall. Sedan år 2000 finns vår verksamhet i moderna och ändamålsenliga lokaler i en stor industrifastighet i Urshult. I dessa rymliga och ljusa lokaler finns nu vår processhall med två avfettningsanläggningar. I lokalerna finns också monteringsanläggning, kontor och lager. Kärnverksamhet är avfettning av rör och rördelar till medicinska och andra krävande industriella ändamål. Vi har genom vår gedigna erfarenhet av standarder, regelverk och tillvägagångssätt också etablerat oss som ett välrenommerat kunskapsföretag. Bland våra kunder märks gasföretagen Linde Gas & Air Liquide, samt de ledande VVS-grossisterna i Norden bland andra Ahlsell, Dahl och Solar.

Amon, eller Amun, var ursprungligen den egyptiska Thebe-dynastins gud. När dynastin enade Egypten blev Amon den högsta guden, och en rad andra gudar uppgick i Amons gestalt, bland andra guden Ra, vilket ledde till den sammansatta guden Amon-Ra. Ursprungligen framställdes Amon som en bock då dessa djur offrades till honom. I en senare berättelse om honom sägs det att han föddes ur det ägg han själv hade skapat, dvs skapade ordning ur det ursprungliga kaoset.

Som sagt… Amon-Ra är skapelseguden i den egyptiska mytologin. Han är också ordningens, rättvisans, livgivarens och solens gud.

Precis som den egyptiska guden Amon vill vi på Amon AB skapa ordning ur kaos. Vårt certifierade kvalitetsledningssystem håller ordning på våra tillverkningsprocesser, till exempel våra kopparrör, noggrant bevakade från det att rören lämnar smältverket till dess att rören monteras i en centralgasanläggning. Våra kopparrör levererar medicinska gaser, och dessa används för att rädda liv. Så även vi är en form av livgivare.

Vi hoppas att vi uppfattas som ordningsamma och rättvisa av våra kunder, och att vårt bemötande av våra kunder ger dem en solig fortsättning på arbetsdagen!

 

Tillbaka till Om oss

 

Flygfoto över Urshult 1940