Prefabricering

Rillning är en kostnadseffektiv och tidsbesparande lösning där spetsapplikationer tidigare använts. I större delen av världen beräknas 80 procent av alla rörsammanfogningar använda tekniken rillning. Utveckling går också mot att rillning blir vanligare även i Sverige, vilket är helt logiskt då det är en kostnadseffektiv och tidsbesparande metod för en mängd olika applikationer.

Amon har ett nära samarbete med de ledande aktörerna inom branschen och erbjuder allt från enstaka rillade rör i olika dimensioner och material, till skräddarsydda prefabricerade helhetslösningar, klart för montage och uppsättning. Utifrån kundens konstruktionsritningar erbjuder vi optimala systemlösningar där montage kan utföras med stor säkerhet och en imponerande ekonomisk tidsvinst.

Vi erbjuder såväl rillning som kapning av rör i rostfritt och galvaniserat material och kan bearbeta de flesta dimensioner och godstjocklekar samt rilla eller kapa rör upp till DN 300 (323,9 mm).

 

Kapning
Vår toppmoderna maskinpark innehåller bland annat en Orbitalum RA-12, som kan kapa rör upp till DN 300 och garantera vinkelräta och plana ändar, vilket gör rören optimala för till exempel orbitalsvetsning.

 

Rillning
Vi kan rilla den traditionella OG-rillan (RX) men även Victaulics patenterade StrengThin™-rilla (ST-100) upp till DN 300 (323.9mm). Vi rillar alla typer av rostfritt.  

Vi erbjuder, med hjälp av vår expertis inom dokumentation och spårbarhetslösningar där alla rör och rördelar är logiskt emballerade, etiketterade och paketerade.